Brook Preloader

Screening & Bewaking

Wat is Screening & Bewaking?

Wanneer u als instelling moet voldoen aan de Wwft moet u de identiteit van uw cliënt vaststellen, verifiëren en nagaan wie de uiteindelijke belanghebbende (UBO) van een transactie is. Wanneer u de UBO geïdentificeerd heeft checkt u op fraude lijsten, controlelijsten, sanctielijsten, PEP-lijsten en negatieve publiciteit. Hoe vaak u dit moet doen, hangt af van het risicoprofiel van uw cliënt.
Het is belangrijk dat u dit onderzoek documenteert nadat u dit onderzoek heeft uitgevoerd.

Monitor het risicoprofiel van uw cliënt

Als u een zakelijke relatie aangaat, stelt u een risicoprofiel en verwacht transactiepatroon op. Om te kunnen beoordelen of transacties overeenkomen met het risicoprofiel van uw cliënt, dient u de zakelijke relatie en transacties periodiek te toetsen. Zo kunt u mogelijke afwijkingen in het transactiepatroon ontdekken en/of het risicoprofiel aanpassen.

Tip: U mag de frequentie en diepgang van de monitoring onder meer baseren op de risicoclassificatie van uw cliënt.

CDD: Uitgebreide Bewaking & Risico Classificatie

Met de Uitgebreide Bewaking & Risico Classificatie van Handelzeker kunt u uw compliance zoekopdrachten automatisch bewaken. Wij stellen u op de hoogte van wijzigingen binnen uw initiële zoekopdracht via email en applicatie notificaties. Lees meer over het Uitgebreide Bewaking & Risico Classificatie van Handelzeker.

Maak kennis met een van
onze Wwft experts!

Wanneer u meer wilt weten over de Wwft of onze productsuite
kunt u een afspraak maken met een van onze Wwft experts.

Gratis Inhouse WWFT Training

Wij delen onze kennis met uw organisatie!

Bij aanschaf van één of meerdere producten komt u in aanmerking voor een gratis WWFT in-house training bij u op locatie.

Vanuit de WWFT is het vereist dat uw personeel voldoende aantoonbare kennis heeft, zodat bijvoorbeeld ongebruikelijke transacties en integriteitsrisico’s herkend kunnen worden. Onze trainingen bevatten veel voorkomende scenario’s waarmee wij uw personeel een beeld geven van de WWFT.

Vraag meteen een offerte op en een van onze account managers neemt contact met u op om de voorwaarden te bespreken, of bel naar 070-200 200 4.