Brook Preloader

Customer Due Diligence

Een onmisbaar onderdeel geworden van een integere bedrijfsvoering. Van steeds meer organisaties wordt immers verwacht dat zij hun klanten kennen.

Wat is Customer Due Diligence (CDD)?

De meeste ondernemers kennen de Engelse term Due Diligence in de betekenis van een boekenonderzoek bij een fusie of overname. Letterlijk betekent de term ‘gepaste zorgvuldigheid’.
Customer Due Diligence staat ook wel bekend als het ‘know your customer’- of ‘ken uw klant’-beginsel: wie is uw cliënt, maar ook: wie zijn de eigenaren, kan de cliënt een risico vormen en waarvoor wordt de zakelijke relatie gebruikt?
Customer Due Diligence

Customer Due Diligence oplossing

Met de Customer Due Diligence oplossing van Handelzeker checkt u de uiteindelijke belanghebbende waarmee u zaken doet.

Met de Handelzeker database controleert u eenvoudig of een persoon een politiek prominent persoon is, op een van de internationale sanctielijsten staat, of negatief in de media is geweest.

U doet dit met een enkele zoekopdracht. U bent dus niet langer veel tijd kwijt aan het doen van uw CDD onderzoek. Het resultaat kunt u daarna eenvoudig opslaan voor uw eigen administratie.

Tevens kunt u met de CDD oplossing van Handelzeker zoeken naar bedrijven die gerelateerd zijn aan personen in onze database, of naar bedrijven die negatief in het nieuws geweest zijn met betrekking tot financiering van terrorisme of witwassen.

Gegevens en data

Personen en bedrijven komen voor in onze CDD database wanneer ze in een van de volgende categorieën vallen:

PEP (politiek prominent persoon)
Gerelateerd aan een PEP (familie en naasten)
Sancties
Negatieve Media
Wet Handhaving
Uitgesloten Bestuurders (GB)

Wanneer u een resultaat vindt in onze database tonen we de volgende gegevens:

Samenvatting en identificatie
Politieke posities
Aantekeningen
Sancties
Gerelateerde ondernemingen
Gerelateerde personen
Negatieve media

We hebben de database zodanig opgezet zodat u binnen een zoekoprdracht vrij kunt doorklikken binnen de gerelateerde personen en bedrijven van een resultaat.

Maak kennis met een van
onze Wwft experts!

Wanneer u meer wilt weten over de Wwft of onze productsuite
kunt u een afspraak maken met een van onze Wwft experts.

Gratis Inhouse WWFT Training

Wij delen onze kennis met uw organisatie!

Bij aanschaf van één of meerdere producten komt u in aanmerking voor een gratis WWFT in-house training bij u op locatie.

Vanuit de WWFT is het vereist dat uw personeel voldoende aantoonbare kennis heeft, zodat bijvoorbeeld ongebruikelijke transacties en integriteitsrisico’s herkend kunnen worden. Onze trainingen bevatten veel voorkomende scenario’s waarmee wij uw personeel een beeld geven van de WWFT.

Vraag meteen een offerte op en een van onze account managers neemt contact met u op om de voorwaarden te bespreken, of bel naar 070-200 200 4.