Brook Preloader

Reputatieschade Voorkomen

Reputatieschade

Als uitkomt dat een bedrijf in strijd handelt met de wet- en regelgeving, is het risico op reputatieschade of klantverlies enorm. Misstappen of negatieve berichtgeving die tot reputatieschade leiden kunnen funest zijn voor het image van uw bedrijf.

Reputatieschade voorkomen

Hoe kunt u voorkomen dat u zakendoet met een onbetrouwbare of criminele partij? De eerste stap is het achterhalen van de belanghebbende van uw relatie. Een groot aantal instellingen en bedrijven met een financieel karakter in Nederland zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht om de UBO (uiteindelijk belanghebbende) van hun zakelijke relaties te achterhalen. Het idee achter deze wettelijke bepaling is dat u hiermee voorkomt dat u zakendoet met een persoon die kwade bedoelingen heeft, zoals het witwassen van geld. Door onderzoek te doen naar de UBO zorg je er voor dat deze persoon zich niet kan verschuilen achter een onderneming of een andere juridische entiteit.

Wanneer u achterhaalt heeft met wie u daadwerkelijk zakendoet, kunt u in gespecialiseerde databases, zoals de CDD-database van Handelzeker, een cliëntenonderzoek uitvoeren. Hiermee zorgt u dat u op de hoogte bent van alle belangrijke informatie voordat u uw zakelijke relatie begint. Lees meer over het CDD: Cliëntenonderzoek product van Handelzeker.

Maak kennis met een van
onze Wwft experts!

Wanneer u meer wilt weten over de Wwft of onze productsuite
kunt u een afspraak maken met een van onze Wwft experts.

Gratis Inhouse WWFT Training

Wij delen onze kennis met uw organisatie!

Bij aanschaf van één of meerdere producten komt u in aanmerking voor een gratis WWFT in-house training bij u op locatie.

Vanuit de WWFT is het vereist dat uw personeel voldoende aantoonbare kennis heeft, zodat bijvoorbeeld ongebruikelijke transacties en integriteitsrisico’s herkend kunnen worden. Onze trainingen bevatten veel voorkomende scenario’s waarmee wij uw personeel een beeld geven van de WWFT.

Vraag meteen een offerte op en een van onze account managers neemt contact met u op om de voorwaarden te bespreken, of bel naar 070-200 200 4.