Realtime ID-controles met de NFC technologie

Realtime ID-controles met de NFC technologie

In de huidige wereld die steeds meer digitaliseert, vertrouwen we toch nog vaak op iemands eerlijkheid en wordt dit zelfs als vanzelfsprekend gezien.
Identiteitsdiefstal is hierdoor een steeds groter probleem aan het worden. Criminelen en professionele fraudeurs gebruiken het internet en inventieve manieren om de identiteit van een ander aan te nemen en financiële criminaliteit te plegen (denk bijv. aan: geldezels).

Wanneer u op het punt staat om zaken te doen met een nieuwe klant, of een nieuwe medewerker wilt aannemen wilt u er zeker van zijn dat dat persoon is wie hij zegt dat hij is.
Kunt u erop vertrouwen dat uw identiteitsverificatie-proces robuust genoeg is om uw bedrijf te beschermen?
Met de IDverificatie App van Handelzeker is het verificatieproces een stuk eenvoudiger geworden.
Onze ID-controledienst verifieert de persoon aan de hand van een identiteitsbewijs en onze technologie bevestigt dat het identiteitsbewijs echt is. De resultaten zijn realtime, de gegevens worden eenvoudig en veilig bijgehouden op één plek en is voor u altijd beschikbaar, waar u ook bent. Hiermee bespaart u honderden wekelijkse personeelsuren en de daarbijbehorende kosten.

“Verifieer altijd en overal met de gebruiksvriendelijke IDverificatie-portal en mobiele app
tot 97,7% op nauwkeurigheid met onze gezichtsherkenningssoftware en 100% NFC-chip uitlezing.
Alle gegevens worden opgeslagen in de EU, een wereldwijd erkend, veilig en vertrouwd platform.”

Hoe kan de IDverificatie App u helpen?

De IDverificatie App helpt klanten ID-controles realtime uit te voeren met behulp van geavanceerde gezichtsherkenning, waardoor de complexe, tijdrovende, arbeidsintensieve en vaak dure processen worden verminderd.
Door samen te werken met een breed scala aan toonaangevende leveranciers van commerciële gegevens, biedt de IDverificatie App uitgebreide controles van personen en bedrijven en verifieert deze meer dan 4.000 soorten identiteitsdocumenten.

IDverificatie stelt bedrijven in staat om de complexiteit van het onboarden en monitoren van klanten/werknemers te beheren. Daarnaast zorgt deze ervoor dat onze klanten volledig voldoen aan de hoogste verplichtingen omtrent verificatie.

Dankzij meerdere gegevensbronnen bieden we toonaangevende nauwkeurigheid als het gaat om identiteitscontroles, meer dan welke andere oplossing die momenteel beschikbaar is.

Wat is NFC en wat kan ik ermee?

Near Field Communication (NFC) wordt vaker gebruikt dan u denkt in het dagelijks leven. Contactloos betalen bij uw favoriete supermarkt gebeurt middels de NFC chip technologie. Dit is een veilige en snelle manier om gegevens uit te wisselen.

NFC chip op de smartphone

De NFC-chip wordt ook gebruikt bij identiteitsdocumenten zoals het paspoort, rijbewijs (na 2018) en ID bewijs. In deze chip zit een echtheidscertificaat. In de chip staan dezelfde gegevens die ook zichtbaar zijn op de ID-documenten waaronder de pasfoto en handtekening.
Met de IDVerificatie App en een smartphone die beschikt over een NFC-lezer (een Android-apparaat met Android 6.0 of hoger, of een iPhone 7 of hoger met iOS 13.2) kunt u het identiteitsdocument met elkaar connecten, voor een veilige en efficiënte extractie van de gegevens.

Fraude met betrekking tot identeitsdocumenten gebeurt dagelijks, echter is de NFC chip niet te vervalsen.
Dit maakt de check tussen een echtheidscertificaat en de inhoud van het identiteitsbewijs mogelijk.

De voordelen van de NFC chip technologie op rij:

  • Meest veilige en efficiënte manier voor het uitwisselen van gegevens
  • Echtheidscertificaat controle
  • Geen kopie paspoort meer
  • In alle omstandigheden uit te lezen
  • Geen externe voeding nodig
  • Robuuste technologie, weinig storingsrisico’s
  • Veilig, kan niet op afstand worden uitgelezen

NFC op identiteitsdocumenten